România și-a stabilit cartierul general pentru EURO 2024. Care e prețul camerelor și cum arată

de: Beatrice Dumitru
06 12. 2023

Naționala României s-a calificat la EURO 2024 după o pauză de opt ani, iar Edi Iordnescu a ales unde va fi cartierul general al ”tricolorior” Aceștia vor sta pe perioda turneului final în Bavaria, întru-un oraș de aproximativ 130.000 de locuitori. Cât costă o cameră la hotelul ales pentru echipa națională.

Edi Iordănescu a ales baza pentru echipa națională

O parte din delegația României prezentă la tragerea la sorți a grupelor turneului final, eveniment desfășurat sâmbătă seară, a rămas în Germania și a vizitat câteva complexuri hoteliere din lista oficială configurată de UEFA și organizatorii EURO 2024. Conform procedurii UEFA, fiecare echipă națională a trebuit să furnizeze până pe 30 noiembrie o listă cu 12 opțiuni, câte patru pentru fiecare regiune.

„Tricolorii” vor disputa o partidă la Frankfurt și una la Munchen și, de aceea, România a fost alocată regiunii Centru-Sud. Pentru a alege cele 12 opțiuni furnizate UEFA, au fost vizionate de oamenii din staff-ul selecționerului 15 baze de pregătire, hoteluri și terenuri de antrenament, informează site-ul FRF.

Baza naționalei României. Sursa foto: site FRF

Unde vor sta ”tricolorii” pe perioada EURO 2024

Selecționerul Edi Iordănescu a considerat că cea mai bună variantă pentru echipa națională a României este baza de pregătire de la Würzburg, un oraș aflat la 115 kilometri de Frankfurt, 270 de kilometri de Munchen și 300 kilometri de Koln. Un criteriu important a fost modalitatea de transport disponibilă pentru deplasarea în orașele unde se vor juca partidele. Gara din Würzburg are linie de tren rapid directă către toate cele trei orașe unde tricolorii vor evolua și se află la patru kilometri de hotel.

Baza la care sta România la EURO 2024. Sursa foto: site FRF

”Tricolorii” vor fi cazați pe perioada șederii în Germania la Hotel Melchior Park, un hotel de 4 stele ce va fi folosit în exclusivitate de delegația României. Toate persoanele vor fi cazate în camere single. Hotelul are trei etaje, dispune de un centru SPA, piscină caldă, saună, bazin rece și sală de fitness. Complexul hotelier are condiții de top, cu infrastructura necesară pentru sport și refacere, dar și izolat în natură.

Citește și: Cum a fost posibilă farsa de la tragerea la sorți pentru EURO 2024. Pe fundal s-au auzit filme pentru adulți

O cameră dublă standard costă 110 de euro, în timp ce un upgrade de confort poate duce prețurile până la 150 de euro, cât costă un Executive Double Room, sau chiar 220 de euro, prețul pentru Junior Suite. Hotelul a fost deschis în anul 2017.

Camera la hotel Melchior Park. Sursa foto: site FRF

România în grupa E la EURO 2024

România a fost în urna a doua valorică la tragerea la sorți de la Hamburg, după ce a terminat campania de calificare pe primul loc. Naționala condusă de Edi Iordănescu face parte din grupa E.

Grupa E

  • Belgia
  • Slovacia
  • ROMÂNIA
  • Câştigătoare Play-off B: Israel, Bosnia -Hertegovina, Israel și Islanda

Citește și: Predicțiile lui Mircea Lucescu după tragerea la sorți pentru EURO 2024. Cine se va califica mai departe

UEFA va oferi 331 de milioane de euro selecţionatelor participante la EURO 2024. Pentru participare, fiecare echipă primește 9,25 milioane de euro, victoria este răsplătită cu un milion de euro, iar egalul cu 500.000 de euro.